Nejlepším praženým oříškem roku 2021 se stává poloslané kešu.

Zavřít
Koření

Koření Počet produktů: 27

Naše koření z různých koutů světa sami používáme ve svojí kuchyni. Vyzkoušet ho můžete mimo jiné v našich ochucených pražených oříšcích (kari, zaatar, chilli, cibule, levandule, skořice) nebo v bistru Můj falafel, které je připojeno k našemu obchodu v Praze na Žižkově. Tam pro vás také mícháme dvě vlastní směsi – zaatar a sedmero koření. Ostatní...

Naše koření z různých koutů světa sami používáme ve svojí kuchyni. Vyzkoušet ho můžete mimo jiné v našich ochucených pražených oříšcích (kari, zaatar, chilli, cibule, levandule, skořice) nebo v bistru Můj falafel, které je připojeno k našemu obchodu v Praze na Žižkově. Tam pro vás také mícháme dvě vlastní směsi – zaatar a sedmero koření. Ostatní koření jsou kromě kari jednodruhová.

Zobrazit
na stránku
Zobrazeno 1 – 21 z 27 položek
  • 11 Kč

    Příjem soli v přiměřeném množství a kvalitě je pro náš organismus velmi důležitý. Himalájská růžová sůl je považována za jednu z nejkvalitnějších solí na světě. Obsahuje vysoký podíl minerálů, neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. Je 250 milionů let stará, díky tomu je mimořádně čistá. Těží se ručně a obvykle se prodává jako hrubozrnná. Je vhodná na...

  • 58 Kč

    Starověké koření s magickou vůní. Skořici využijete v kuchyni jak na pečení, tak vaření. Je součástí asijské, arabské i latinskoamerické kuchyně. Již staří Egypťané věřili, že je skořice léčivá. Podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání a zevně i proti revmatizmu.

  • 88 Kč

    Nasládlá pepřová chuť, která vám příjemně dochutí vaše jídlo. Pepř růžový není vlastně s pepřem nijak příbuzný. Proto se také označuje jako nepravý pepř. Má lehce peprnou, nasládlou jemnou chuť. Není tak ostrý jako pepř černý. Hodí se k dochucení jemných pokrmů - ryb nebo zeleniny. Je součástí např. čtyřbarevného pepře. Na pohled je krásný, proto se s...

  • 29 Kč

    Kurkuma se také nazývá indický šafrán. Má výrazně žlutou barvu a jemnou, kořenitou chuť i vůni. Je součástí kari koření a dalších asijských směsí. Používá se na dochucení omáček v asijské kuchyni. Běžně se s ní obarvují pokrmy s rýží či červenou čočkou. Obsahuje kurkumin, který patří k přírodním antioxidantům, působí protizánětlivě a kladně ovlivňuje...

  • 62 Kč

    Směs čtyř druhů pepře je ideální k dochucení masa, salátů, omáček i polévek. Kombinace čtyř druhů pepře je neodolatelná svou barvou i chutí. Směs je tvořena pepřem černým, zeleným, bílým a růžovým. Chuť směsi je ostrá se štiplavou výraznou vůní. Mlýnek s touto směsí by neměl chybět v žádné kuchyni. Doporučujeme vždy umlít pepř čerstvý. Výsledná chuť...

  • 110 Kč

    Koření, které nesmí chybět v žádné kuchyni. V arabských zemích si sedmero koření připravuje každá hospodyňka podle rodinné tradice. Tímto Vám představujeme naši vlastní směs Sedmero koření, kterou používáme u nás doma. Má příjemnou chuť i vůni. Její použití je opravdu univerzální. Doporučujeme na dochucení masových, zeleninových pokrmů, polévek, omáček...

  • 33 Kč

    Černý pepř má ostrou chuť a štiplavé aroma. Hodí se k ochucení všech druhů mas, omáček, polévek či pomazánek. Patří mezi nejrozšířenější koření světa. Sušené bobule jsou plodem pepřovníku černého.

  • 47 Kč

    Nové koření je také známé jako "jamajský pepř". Má jemně kořennou, mírně nasládlou chuť. Snoubí v sobě kombinaci pepře, hřebíčku, skořice a muškátového oříšku. Použití nového koření je široké. Doporučujeme do polévek, omáček, k dochucení masa.

  • 201 Kč

    Kardamon provoní kávu, čaj, moučníky i omáčky. Kardamon je jedno z nejstarších koření. Má sladkou vůni. Používá se při pečení do pečiva, perníků, sušenek. V Arabských zemích se jím dochucuje káva a čaj. V Indii zase rýže, omáčky a zeleninové či masové směsi.

  • 29 Kč

    Sezam bílý je lehce nasládlý a má ořechovou chuť. Nesmí chybět v arabské či řecké kuchyni. Používá se do pasty tahini, do sladkostí, do zeleninových salátů, na pečivo nebo třeba do müsli. U nás ho najdete v našem zaataru.

  • 60 Kč

    Těstoviny oregáno milují a my taky. Oregáno je bylinka s příjemnou vůní a výraznou chutí. Je neodmyslitelnou součástí kuchyní v celém Středomoří. Přidává se do omáček, na maso, na pizzu, do zeleninových salátů, polévek.

  • 41 Kč

    Bylinka známá již ve starověkém Egyptě. Majoránka je velmi aromatická bylinka s jemně sladkou vůní i chutí. Používá se k dochucení masových směsí, polévek, luštěnin a také bramboráků.

  • 116 Kč

    Sumah pochází ze středomoří a Blízkého Východu a také se mu říká škumpa. Je to koření s octovou nakyslou chutí, temně červené barvy. Používá se na dochucení kebabu, salátů, pečené zeleniny a také do našeho zaataru.

  • 173 Kč

    Muškátový oříšek je aromatický, lehce pikantní s hořko-sladkou chutí. Doporučujeme ho do polévek, omáček a zeleniny.

  • 115 Kč

    Koření plné vůně Vůně hřebíčku je nezapomenutelná. Jeho použití je velmi všestranné. Doporučujeme ho nejen do perníků, koláčů a vánočního pečiva, ale i při úpravě masa, nakládání zeleniny a hub, do omáček, vývarů, kečupu a samozřejmě do svařeného vína.

  • 23 Kč

    Když ho miluješ, není co řešit. Koriandr je buď milován nebo nenáviděn. Dá se využít opravdu mnohostranně. Je součástí indických, arabských či afrických pokrmů, kterým dodává jejich skvělou chuť. Mletý koriandr má specifickou aromatickou, lehce nasládlou příjemně kořeněnou chuť.  Lze ho použít do vánočního pečení, do polévek, dochucení masa či salátů....

  • 66 Kč

    Voňavá chuť orientu. Římský kmín je jedno z nejstarších koření na světě. Pochází ze Středomoří a severní Afriky. Je nezbytnou součástí arabské, indické, španělské i mexické kuchyně. Římským kmínem se snadno dochutí jehněčí či kuřecí  maso, kuskus, zelenina, bílé krémové omáčky nebo také chilli con carne. Je součástí směsi kari. Využívá se při pečení...

  • 192 Kč

    Sladce vonící kardamon do všech moučníků. Kardamon je jedno z nejstarších koření. Má sladkou vůni. Používá se při pečení do pečiva, perníků, sušenek. V Arabských zemích se jím dochucuje káva a čaj. V Indii zase rýže, omáčky a zeleninové či masové směsi.

  • 67 Kč

    Co by si počali mátové kešu bez máty? Sušenou mátu doporučujeme k přípravě bylinných čajů, k ochucení domácích limonád nebo marmelád. V Libanonu ji přidávají do jogurtů a připravují tak lehký a lahodný dip. Také ji přidávají k mletému masu nebo do sendvičů k zvýraznění jejich chuti.

  • 55 Kč

    Lék s intenzivní chutí. Výrazná chuť česneku nesmí chybět v žádné kuchyni. Nikdy ho nezapomeneme při přípravě masa (skopové, hovězí, ryby), ani při přípravě omáček, polévek či salátů. Česnek má pozitivní účinky na trávení a obranyschopnost organismu. Naše babičky ho využívaly jako účinné antibiotikum, k snížení krevního tlaku a hladiny cholesterolu.

  • 41 Kč

    Sladká paprika maďarského typu má výraznou zeleninovou chuť. Hodí se do zeleninových nebo masových směsí, polévek, krémů a díky své výrazné barvě i jako potravinářské barvivo.

Zobrazeno 1 – 21 z 27 položek