Nejlepším praženým oříškem roku 2021 se stává poloslané kešu.

Zavřít

NÁŠ PŘÍBĚH

V roce 1888 začal můj dědeček v Libanonu pražit oříšky v mořském písku. Později objevil, že pražením v mořské soli si oříšky zachovávají svojí přirozenou chuť a získávají výjimečnou jemně slanou příchuť. Rodině i přátelům moc chutnaly. Proč je tedy nedopřát i ostatním? A tak vznikla rodinná firma předávající si dědečkovo tajemství.

V roce 2015 se nám povedlo poprvé nabídnout lidem v Čechách naše čerstvě pražené oříšky. A mělo to úspěch! A tak vám s nadšením a úsměvem  nabízíme kvalitní oříšky jedinečné svojí velikostí a chutí, vždy čerstvě pražené, pražené ručně a bez oleje. 

Mezitím jsme se rozrostli, a to jak co se sortimentu týče, tak co do rodiny. Místo jedné holčičky, máme již děti tři. K naší princezně Moně, přibyli její dva ochránci Dan a Sami. Často je můžete vidět pobíhat v našich nově otevřených prodejnách na Praze 3, Vlkova 30 a v Kutné Hoře, Husova 17.

Přijměte pozvání do našich kamenných obchůdků, kde si s Vámi rádi popovídáme nad šálkem lahodné kávy nebo horké čokolády.

Naše práce nás stále baví a děláme ji s láskou. Děkujeme vám za vaši přízeň, která nás pohání kupředu.

Lenka a Moud Najjar

PROČ NAŠE OŘÍŠKY?

Jsme rodinná pražírna oříšků. Oříšky pražíme nasucho bez oleje dle stoleté rodinné tradice pocházející z Libanonu. Nikde v Evropě jsme nesehnali takový pražicí stroj jako používají v Libanonu na suché pražení bez oleje. Rozhodli jsme se ho proto dovést přímo odtud, aby výsledná chuť pražených oříšků byla úplně stejná. 

Díky tomu jsme schopni zaručit jejich jedinečnou chuť a křupavost. Oříšky pražíme denně přímo v naší pražské prodejně ve Vlkově ulici.

Najdete u nás také ochucené oříšky jedinečných příchutí jako zaatar mandle, cibulovo-levandulové mandle, mátové kešusýrové kešu nebo třeba chilli kešu.

Za kvalitou všech našich výrobků si stojíme a osobně za ni ručíme.

Lenka a Moud Najjar