Lyofilizované ovoce je ovoce sušené mrazem. Ovoce je vlastně sušeno prouděním ledového vzduchu, postupně se z něho odpařuje voda. Díky tomu si zachovává svou barvu, chuť a hlavně vitamíny a minerály. Lyofilizované ovoce neobsahuje žádný přidaný cukr ani žádné chemické látky.
Chuť lyofilizovaných ostružin je jedinečná, jsou krásně křupavé a jemně kyselé. My je máme rádi jen tak k mlsání nebo je přidáváme do čaje či domácích limonád. Ostružiny zrychlují metabolismus, chrání naše játra a posilují funkci štítné žlázy.
Lyofilizovaný černý rybíz se hodí nejen do limonád a čajů, na ozdobu dezertů, ale také do snídaní a kaší. Černý rybíz má vysoký obsah vitamínu C a rutinu, který zlepšuje pružnost cév.
Mrazem sušené maliny jsou krásně křupavé a chutnají prostě božsky. Hodí se nejen na jogurt k snídani, k ozdobení dortů a jiných dezertů, ale i jen tak k celodennímu mlsání. Maliny jsou bohaté na vitamín C, také posilují imunitní systém a mají antioxidační účinky.
Dopřejte si jahody po celý rok. Mrazem sušené jahody jsou křupavé a sladké jako léto. Díky sušení mrazem si jahody zachovávají většinu vitamínů. Navíc neobsahují přidaný cukr.