Na neodolatelně jemně slanou chuť kešu ořechů pražených bez oleje už...
Rozmazlete se našemi poloslanými mandlemi. Čerstvě upražené jsou prostě...
Heřmánek pravý je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších léčivých rostlin. Má mnoho léčivých účinků. Například napomáhá normální činnosti dýchacího systému a podporuje přirozenou obranyschopnost organismu. Navozuje pozitivní náladu, pohodu a zdravý spánek. Využívá se nejen na přípravu čaje, ale i k inhalaci, do koupele nebo k výrobě různých...
Načerpat energii můžete různě. My doporučujeme datlovo-oříškové koule vyrobené jen z těch nejlepších surovin. Vyrábíme je každý týden vždy čerstvé. Díky tomu jsou krásně šťavnaté a křupavé. Pozor, vzniká na nich závislost! MOMENTÁLNĚ VYPRODÁNO
Kurkuma se také nazývá indický šafrán. Má výrazně žlutou barvu a jemnou, kořenitou chuť i vůni. Je součástí kari koření a dalších asijských směsí. Používá se na dochucení omáček v asijské kuchyni. Běžně se s ní obarvují pokrmy s rýží či červenou čočkou. Obsahuje kurkumin, který patří k přírodním antioxidantům, působí protizánětlivě a kladně ovlivňuje...
Jemně hořká čokoláda. Belgická tmavá 55% čokoláda se hodí na pečení, výrobu horké čokolády a na mlsání.
Čokoláda je jemná a sladká, avšak silně čokoládová díky vysokému obsahu kakaa. Svěžest tropického ovoce je doplněna komplexní chutí mléčné čokolády. Ručně vyrobená z kakaových bobů z Ekvádoru. MOMENTÁLNĚ VYPRODANÁ
Káva Kenya AA Plus má vyváženou chuť s výrazným aroma, příjemnou kyselostí a sametovou lehkostí. Plná, výrazně aromatická, s příjemnou ovocnou kyselostí s lehkými tóny černého rybízu a sladkostí třešní s velmi příjemnou a dlouho trvající čokoládovou dochutí.
Lyofilizovaný černý rybíz se hodí nejen do limonád a čajů, na ozdobu dezertů, ale také do snídaní a kaší. Černý rybíz má vysoký obsah vitamínu C a rutinu, který zlepšuje pružnost cév.
Co by si počali mátové kešu bez máty? Sušenou mátu doporučujeme k přípravě bylinných čajů, k ochucení domácích limonád nebo marmelád. V Libanonu ji přidávají do jogurtů a připravují tak lehký a lahodný dip. Také ji přidávají k mletému masu nebo do sendvičů k zvýraznění jejich chuti.
Brasil Santos - Light roast je lehce pražená zrnková káva z Brazílie, oblasti Santos. Doporučujeme pro milovníky kyselé kávy.
Směs čtyř druhů pepře je ideální k dochucení masa, salátů, omáček i polévek. Kombinace čtyř druhů pepře je neodolatelná svou barvou i chutí. Směs je tvořena pepřem černým, zeleným, bílým a růžovým. Chuť směsi je ostrá se štiplavou výraznou vůní. Mlýnek s touto směsí by neměl chybět v žádné kuchyni. Doporučujeme vždy umlít pepř čerstvý. Výsledná chuť...
Dárková krabička láskou plněná. V krabičce naleznete směs jemně pražených kešu, mandlí a pistácií, oblíbené skořicové oříšky, pytlíček barevných čokolád, balíček lyofilizovaného ovoce s čokoládou a růžový pepř na okořenění Vašeho života.
Starověké koření s magickou vůní Víte, co mají společného naše skořicové kešu a skořicové mandle? Voní a chutnají po skořici. Skořici využijete v kuchyni jak na pečení, tak vaření. Je součástí asijské, arabské i latinskoamerické kuchyně. Již staří Egypťané věřili, že je skořice léčivá. Podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání a...
Pozor, ať neshoříte! Jedna ze složek našich chilli kešu a chilli mandlí je právě tato chilli paprika. Na stupnici pálivosti chilli papriček je celkem nízko (40-50 000 SHU), ale někoho již může pálit celkem dost. Kdo má rád pikantní kuchyni, naše chilli při vaření určitě ocení.
Úspěch našich kari mandlí spočívá právě v tomto koření - thajské karí. Je totiž pikantní a jemně pálivé. Tuto směs karí doporučujeme stejně jako jeho jemnou sestřičku karí madras k přípavě zeleninových či masových omáček, k přípravě masových směsí (drůbež, ryby), rýže nebo polévek.
Koření plné vůně Vůně hřebíčku je nezapomenutelná. Jeho použití je velmi všestranné. Doporučujeme ho nejen do perníků, koláčů a vánočního pečiva, ale i při úpravě masa, nakládání zeleniny a hub, do omáček, vývarů, kečupu a samozřejmě do svařeného vína.
Lék s intenzivní chutí. Výrazná chuť česneku nesmí chybět v žádné kuchyni. Nikdy ho nezapomeneme při přípravě masa (skopové, hovězí, ryby), ani při přípravě omáček, polévek či salátů. Česnek má pozitivní účinky na trávení a obranyschopnost organismu. Naše babičky ho využívaly jako účinné antibiotikum, k snížení krevního tlaku a hladiny cholesterolu.
Cibule se hodí snad do všech pokrmů. Dodá jim tu správnou chuť. Jednodruhové koření, které využíváme při pražení cibulovo-levandulových mandlí nebo mátových kešu. Jedná se o usušenou cibuli namletou na jemný prášek. Koření je vhodné při každodenním vaření (do polévek, omáček, pomazánek, marinád na maso).
Sladká paprika maďarského typu má výraznou zeleninovou chuť. Hodí se do zeleninových nebo masových směsí, polévek, krémů a díky své výrazné barvě i jako potravinářské barvivo.
Kurkuma se také nazývá indický šafrán. Má výrazně žlutou barvu a jemnou, kořenitou chuť i vůni. Je součástí kari koření a dalších asijských směsí. Používá se na dochucení omáček v asijské kuchyni. Běžně se s ní obarvují pokrmy s rýží či červenou čočkou. Obsahuje kurkumin, který patří k přírodním antioxidantům, působí protizánětlivě a kladně ovlivňuje...